Wat moet ik nu?

Met meer dan 400 algemene schooltaalwoorden - voor VO en MBO.
INLOGGEN
BESTELLEN

Wat moet ik nu? - Korte handleiding

Ga naar de knop inloggen en vul de gegevens in die je hebt gekregen om het programma te kunnen gebruiken. Geen code? Dan kun je alleen de twee proeflesjes doen. Werk de hoofdstukken op volgorde door.

De beste manier: doe het samen met een andere leerling. Praat over het woord en bedenk ook eigen zinnen. Lees alles ook luid voor. Het (nieuwe) woord moet echt even bij je binnenkomen!

Eerst verkennen

Je krijgt een woord in beeld. Meestal wil je wel meer over dat woord weten. Klik – en klik – en klik … Je ziet de informatie komen. Bijzonder is dat je ook een paar woorden ziet bij "Denk aan". Dat zijn woorden soms niet precies hetzelfde betekenen, maar ze hebben er wel mee te maken op de een of andere manier.

Weet je er alles van? Mooi zo: ga dan naar het volgende woord.

Veel woorden hebben niet één betekenis, maar kunnen soms ook nog iets (heel) anders betekenen. Als dat zo is, dan vertellen we je wat de twee belangrijkste en meest gebruikte betekenissen zijn. Die woorden met méér betekenissen vind je in de hoofdstukken van Groep B.

Daarna oefenen en toetsen

Als je alle 20 woorden van een hoofdstuk hebt gehad kun je oefenen en daarna kun je een toets doen.

Perfect een hoofdstuk gedaan? Vul je naam in en ga naar het scherm met het eindresultaat. Laat het resultaat meteen aan je docent zien, of maak even een foto van het scherm.

Als je alle hoofdstukken gedaan hebt, dan kun je vol vertrouwen aan een volgende toets beginnen. Je zult niet zo snel meer verrast worden door die onbekende schooltaalwoorden.